UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Alle providers

Alle gestaakte providers

Usenet Providers

Wereldwijd zijn er tientallen Usenet providers actief, deze bieden jou allemaal toegang aan tot de nieuwsgroepen. Waar zitten de verschillen in deze providers zul je denken? Dat ligt op verschillende vlakken, deze zullen we hieronder toelichten:

Retentie

Iedere provider heeft een andere retentie, retentie staat voor het aantal dagen dat je terug kunt in de geschiedenis van usenet. Je moet bedenken dat er dagelijks 10.000gb bij komt aan data op usenet. Dus als een provider jou 2000 dagen retentie biedt zij beschikken over 200 miljoen gigabyte aan data. Om dit allemaal op te slaan is zeer kostbaar, daarom is het vaak zo dat je meer betaald als de retentie hoger is bij providers.
Je moet voor jezelf afwegen of je echt nog bestanden zoekt van 5 jaar oud? De meeste gebruikers hebben genoeg aan 1000 dagen retentie wat ongeveer 3 jaar is.

Download snelheid

Net zoals bij internet providers betaal je voor een hogere snelheid eenmaal meer. Er zijn steeds meer providers die een onbeperkte snelheid aanbieden. Echter kun je ook afwegen om een langzamer pakket te kiezen waardoor je op jouw internet verbinding ook nog bandbreedte over houdt om te kunnen internetten tijdens dat jouw bestanden downloaden.

Account delen

Bij sommige usenet providers mag je jouw account delen. Heel handig als je niet veel gebruik maakt maar wel een snelle verbinding wilt hebben. Je deelt dan jouw account met je kinderen, ouders, de buurman of een maat uit de kroeg. Je kunt niet tegelijk downloaden, maar dat moet je dan even afstemmen samen! Zo kun je dan ook de kosten van je usenet provider samen delen.

Op usenetvergelijker.nl vergelijken we momenteel 44 usenet providers, dit zijn betrouwbare providers die momenteel actief zijn op de Nederlandse markt.

We hielpen afgelopen maand 2,108 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken