UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Nieuwsgroepen

Een vaak gehoord begrip als het om usenet en downloaden van usenet gaat. Maar wat zijn nieuwsgroepen nu precies en waar heb je ze voor nodig?

Wat is een nieuwsgroep?

Nieuwsgroepen zijn oorspronkelijk opgezet als een discussieplaats en het beste te vergelijken met fora zoals wij deze kennen op internet. Het grote verschil met de bij ons bekende fora is dat nieuwsgroepen niet direct op het web te vinden zijn door er simpelweg met een browser naartoe te gaan. Deze nieuwsgroepen zijn echter wel te vinden op usenet waar het net even iets anders werkt. Ondanks dat nieuwsgroepen ooit begonnen om tekstberichten te versturen worden ze inmiddels veel meer gebruikt om binaire bestanden uit te wisselen en te downloaden.

Wat is er te vinden in een nieuwsgroep?

Zoals benoemd zijn er van oorsprong veel tekstbestanden te vinden. Inmiddels hebben de binaire bestanden de overhand gekregen in de nieuwsgroepen en dit zijn ook veruit de populairste bestanden om te downloaden. In een nieuwsgroep zijn deze geüpload als spots en zo kan je ze ook zoeken.

Waarom downloaden uit een nieuwsgroepen?

In veel gevallen als je gaat downloaden maak je gebruik van peer-to-peer downloads. Je bent met het downloaden hierbij afhankelijk van de upload snelheid van iemand anders. Op usenet werkt dit gelukkig anders. De bestanden op usenet in de verschillende nieuwsgroepen kun je downloaden op de snelheid die jouw internetprovider aanbiedt. Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van anderen. Dit maakt usenet een gewilde manier van downloaden.

Hoe kan ik downloaden uit een nieuwsgroep?

Omdat nieuwsgroepen oorspronkelijk bedoeld waren voor tekstbestanden moeten binaire bestanden gecodeerd worden om in de nieuwsgroep geplaatst te kunnen worden of hieruit te worden gedownload. Binaire bestanden worden vaak opgesplitst in kleine bestanden die weer samen één bestand vormen. Om dit bestand te downloaden heb je of een newsreader nodig of een programma als Spotnet. Spotnet installeer je op je computer en hiermee kun je gemakkelijk zoeken in nieuwsgroepen en bestanden direct ‘lezen’ en downloaden.

Zijn nieuwsgroepen gratis?

Nieuwsgroepen zijn gratis in gebruik. Om de nieuwsgroepen te benaderen moet je gebruik maken van usenet. Usenet wordt zowel gratis als betaald aangeboden. De gratis versie klinkt misschien aantrekkelijk maar heeft nogal wat beperkingen. De betaalde versies, die er al zijn vanaf een paar euro per maand, bieden veel meer opties. Een belangrijk verschil is dat je bestanden bij de betaalde versie tot veel langer terug kunt zoeken dan met de gratis versie. Om te downloaden maak je vervolgens gebruik van een gratis newsreader of download je spotnet gratis. Wil je ook starten met het downloaden uit nieuwsgroepen dan raden we je aan om onze usenet vergelijker te gebruiken en de beste usenet provider voor jou te kiezen. Sluit deze vandaag nog af, installeer spotnet en start met downloaden uit nieuwsgroepen.

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken