UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Handleiding Mac OS

Met een Mac PC kan je ook gemakkelijk downloaden via een usenet account. Hiervoor is wel een andere versie nodig van de gebruikelijke programma’s. In deze handleiding behandelen we SABnzbd en Spotlite voor de Mac. Ben je helemaal nieuw met usenet? Dan raden wij je aan om eerst de beginnershandleiding door te lezen.

SABnzbd
Hier kan je het programma SABnzbd downloaden. Kies in het groene vak voor de Mac OS X installer. Na het downloaden komt het bestand in je downloadmap, naast de prullenbak.

Open het bestand en klik op de juiste versie van Mac OS.

In dit geval kiezen we voor OS X 10.8 (Mountain Lion).

Klik op het SABnzbd logo en klik op open in de popup. Na het installeren kan je gemakkelijk op het logo klikken van SABnzbd en het programma opstarten. SABnzbd opent in je standaard browser. Hierna volgen de stappen voor het instellen van SABnzbd. Deze instellingen zijn hetzelfde als bij een Windows PC. De handleiding van SABnzbd helpt je hiermee verder.

Spotlite
Voor het downloaden van bestanden met SABnzbd heb je NZB bestanden nodig. Deze bestanden zijn het makkelijkst binnen te halen via Spotlite. Spotlite heeft ook een versie voor de Mac.

Na het installeren werkt Spotlite hetzelfde als op een Windows PC. SABnzbd is automatisch gekoppeld aan NZB bestanden. Na het downloaden van het bestand met Spotlite hoef je niet meer te doen dan een keer te klikken, het bestand staat in SABnzbd en begint de download.

Andere opties
Er zijn nog meer programma’s voor het downloaden met een Mac waaronder Unison (betaalde nieuwsreader) en NNTPGrab. Wij hebben de beste ervaringen met SABnzbd en Spotlite en raden deze twee programma’s aan voor het gemakkelijk downloaden op een Mac.

Automatisch downloaden
Couchpotato heeft ook een Mac versie. Hiermee kan je series automatisch laten downloaden. Het programma werkt net als SABnzbd in je browser. De instellingen zijn hetzelfde als bij een Windows PC. In de handleiding van CouchPotato worden ze stap voor stap doorlopen.

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken