UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Wat is VPN?

Wat is VPN?
Veilig, anoniem en zonder beperkingen gebruik maken van internet. Kan dat nog? Jazeker! En wel met een VPN verbinding. VPN staat voor Virtual Private Network oftewel een virtueel privé netwerk. Het woord zegt het al, er wordt een privé verbinding aangemaakt waardoor jouw gegevens beveiligd het internet overgaan.

Zijn mijn gegevens normaal niet beveiligd dan? Als je gebruik maakt van een normale server zijn jouw gegevens inderdaad niet beveiligd. Het internet is eigenlijk het grootste onbeveiligde netwerk wat er bestaat en daar maken wij dagelijks gebruik van. Dit kunnen zowel de wifi netwerken zijn op openbare plekken. Maar ook het ‘normale’ netwerk wat je thuis gebruikt stuurt jouw gegevens onbeschermd het internet op. Deze gegevens zijn dus toegankelijk voor iedereen. Juist om deze reden maken bedrijven al jaren gebruik van VPN diensten.

Hoe werkt een VPN verbinding?
Bij een VPN verbinding heeft jouw provider een VPN server. Deze server maakt een versleutelde verbinding aan met jouw computer en al jouw dataverkeer loopt over deze beveiligde VPN verbinding. Door gebruik te maken van het IP adres van deze provider surf je geheel veilig en anoniem op internet.

Waarom zou ik VPN gebruiken?
VPN is al jaren in gebruik door bedrijven. Binnen een bedrijfsomgeving is het erg belangrijk dat gegevens of bestanden doorgestuurd kunnen worden zonder dat deze worden blootgesteld aan de buitenwereld. Een VPN verbinding is hiervoor een goede oplossing.

Maar ook privacy kan hierbij een rol spelen. Door dagelijks gebruik te maken van internet zijn er bedrijven die jouw gegevens vastleggen voor commerciële doeleinden. Deze profielen die van jou worden opgemaakt kun je tegengaan door gebruik te maken van een VPN verbinding.

Een ander belangrijk argument is veiligheid. Het gebruik maken van openbare netwerken levert mogelijkheden en openingen voor hackers. Om dit te voorkomen kun je met een VPN verbinding alsnog gebruik maken van een openbaar netwerk maar wel op een versleutelde manier waardoor niemand misbruik kan maken van jou.

Vervangt VPN mijn normale internet verbinding?
Nee een VPN verbinding is een extra service. Je hebt altijd een internetprovider nodig om gebruik te maken van een VPN service. VPN zorgt er alleen voor dat jouw gegevens beveiligd worden op het openbare netwerk waardoor deze niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor anderen met kwaadwillige bedoelingen. Een service die je veiligheid en anonimiteit garandeert op het internet.

Mocht je nog meer willen weten lees dan verder op Dutch Tech "Wat is VPN"

We hielpen afgelopen maand 2,108 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken