UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Voordelen van VPN

Voordelen van een VPN verbinding
Als je het woord VPN hoort denk je waarschijnlijk als eerste aan anoniem en veilig surfen op internet. Er zijn echter meer redenen om te kiezen voor een VPN verbinding. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Anoniem downloaden en uploaden met VPN
Het downloaden van bestanden via nieuwsgroepen op usenet wordt steeds populairder. Om niet voor iedereen inzichtelijk te hebben wat je download gebruik je hierbij een VPN verbinding. Op deze manier blijft het anoniem wat je download of upload.

Anoniem surfen met behulp van VPN
Bij het gebruik van een VPN server krijg jij het IP adres van de VPN server. Op deze manier kan iemand anders niet meer achterhalen wat er gebeurt vanaf jouw adres of locatie. Veel bedrijven gebruiken deze gegevens om profielen aan te maken die later voor commerciƫle doeleinden worden ingezet. Door gebruik te maken van een ander IP adres is dit niet meer te koppelen aan jouw profiel.

Hoe kan ik Geografische blokkades omzeilen?
Het gebruik maken van een ander IP adres heeft nog meer voordelen. Nederlandse televisie streamen is normaal alleen mogelijk vanaf een Nederlandse server. Je begrijpt het al, zodra je in het buitenland zit en je maakt met je VPN via een Nederlands IP adres verbinding kun je hier gewoon naar kijken.

Wat hebben landcensuur en VPN met elkaar te maken?
Nu is Nederland op dit gebied vaak geen probleem maar stel dat je in Turkije bent en je wilt gebruik maken van WhatsApp, Facebook of ander social media kanaal dan is de kans groot dat deze geblokkeerd is door de Turkse autoriteiten. Maak je gebruik van een IP adres van een ander land dan kun je deze diensten allemaal wel benaderen en gebruiken.

Toegang tot het bedrijfsnetwerk met VPN
Thuiswerken wordt tegenwoordig steeds normaler. Maar hoe kun je toegang krijgen tot alle bestanden die ook op je werk beschikbaar zijn? Door gebruik te maken van een VPN verbinding kun je een veilige verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Op die manier kun je rustig thuiswerken met beschikking tot alles wat je nodig hebt.

Maak het hackers moeilijk met een VPN
Zonder een VPN verbinding stuur je al je gegevens vrij het internet op. Je bent hierdoor automatisch ook een mogelijke opening voor hackers. En je wilt toch niet dat er iemand meekijkt als jij je maandelijkse betalingen doet. Of nog erger hierdoor je gegevens kan overnemen en misbruiken. Gebruik je een VPN verbinding dan worden jouw gegevens wel veilig het internet op gestuurd door middel van versleuteling.

Veilig surfen op openbare plekken
Heel fijn dat je tegenwoordig overal gratis internet hebt maar op openbare plekken gratis wifi gebruiken wordt toch afgeraden als je je privacy waardeert. De eigenaar van het netwerk heeft hier namelijk toegang tot en kan inzicht krijgen in het gebruik van internet. Dus hij ziet precies wat jij allemaal doet en stuurt. Openbare netwerken zijn daarbij een makkelijk doelwit voor hackers. Zij nemen het netwerk over zonder dat jij het doorhebt en nemen in de tussentijd ook je wachtwoorden en andere belangrijke info over… Gebruik je op openbare plekken de VPN verbinding dan ben je beschermd en kunnen hackers jouw gegevens niet lezen en hebben hier dus niks aan.

We hielpen afgelopen maand 1,902 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken