UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Waarom een payserver?

In het verleden boden providers vaak een nieuwsserver aan in combinatie met een ADSL pakket, dit zie je tegenwoordig steeds minder. Het nadeel van deze nieuwsservers was ook dat ze vaak erg langzaam waren en een lage retentie hadden. Een andere optie is om te downloaden via torrents, hierbij ben je afhankelijk van andere mensen. Ze moeten de bestanden wel blijven seeden, dit is vooral bij oudere bestanden niet het geval.

Een payserver heeft een veel hogere retentie tot wel 1942 dagen. Posts die al een tijd geleden in een nieuwsserver zijn geplaatst kan je dus nog downloaden. De snelheid ligt ook veel hoger, tot wel 200 Mbit met 40 connecties (afhankelijk van welke payserver je neemt). Dit lukt met een nieuwsserver van een internetprovider niet meer. Het beste kan je een payserver nemen die ongeveer net zo snel is als je internetverbinding. Sneller als je internet verbinding kan je niet downloaden.

De kans op incomplete files is ook veel kleiner met een payserver. Meestal hebben payservers een compleetheid in de richting van 99%.

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken