UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

VPN en Usenet

Usenet
Usenet is een wereldwijd netwerk voor de uitwisseling van door gebruikers gemaakte tekstberichten of binaire bestanden, ook wel bekend als nieuwsgroepen. Om toegang te krijgen tot deze tekstberichten en binaire bestanden is een usenet provider nodig. Usenet wordt dus gebruikt voor het uitwisselen bestanden. Met een toegang tot een usenet server kun je zowel bestanden downloaden als uploaden.

Usenet wordt voor allerlei bestanden gebruikt maar voornamelijk nog veel voor het downloaden van films. Streamen van films en series is populairder geworden over de laatste jaren. Dit mede door het downloadverbod vastgelegd in de Europese regelgeving. Ondanks dit verbod kan er niet geheel voorkomen worden dat er nog steeds downloads plaatsvinden.

VPN en Usenet
Het wil absoluut niet zeggen dat alle bestanden op usenet illegaal zijn, in tegendeel. Maar er is wel een grote groep die usenet hiervoor gebruikt. Uiteraard is dit verboden per wet en wordt dan ook afgeraden. Maar ook op usenet geldt dat een VPN verbinding een extra beveiliging biedt. Buiten het feit dat je anoniem kunt uploaden en downloaden is het ook een fijn idee dat je anoniem bent terwijl je bezig bent op internet

Al je internetverkeer en dus ook hetgeen je download of upload is zichtbaar. Ondanks dat je hiermee niets illegaals doet is het toch geen prettig idee dat dit inzichtelijk is voor iemand anders. Een nog onprettiger idee is dat je hiermee ook een makkelijk doelwit bent voor hackers.

Door het gebruik van VPN wordt je IP adres afgeschermd en kan je dus vrij bewegen op usenet en in andere nieuwsgroepen zonder dat dit zichtbaar is voor iemand. Anderen kunnen je dataverkeer niet meer onderscheppen of lezen. VPN is dus zowel op usenet een aanrader om veilig en anoniem te kunnen downloaden maar ook zeker buiten het gebruik van usenet.

Wil je ook graag veilig en anoniem gebruik maken van usenet of het internet in het algemeen?

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken