UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Gratis VPN

Waarom niet kiezen voor een gratis VPN?
Als je veilig en anoniem wilt surfen op internet dan kun je eigenlijk niet meer om een VPN verbinding heen. Door deze extra dienst af te sluiten bovenop je internetabonnement kun je anoniem op het internet zoeken en downloaden. Jouw gegevens worden op die manier versleuteld en zijn niet te koppelen aan jou als persoon. Je kunt behalve veilig het internet op bijvoorbeeld ook vanuit het buitenland Nederlandse televisie streamen door gebruik van een ander IP adres. VPN biedt dus veel voordelen.

Gratis VPN provider
VPN is een extra dienst waar je voor moet betalen. Er zijn ook enkele aanbieders op de markt die gratis VPN aanbieden. Wij adviseren echter dit niet te doen. Bij gratis VPN zitten er vaak addertjes onder het gras die je in eerste instantie niet doorziet.

Databeperking bij gratis VPN
In de meeste gevallen bieden gratis VPN providers een beperking op je datalimiet. Wil je af en toe wat surfen op internet dan zal je hier misschien geen last van krijgen. Is jouw doel echter om bestanden te downloaden of over te dragen in bijvoorbeeld een bedrijfsomgeving dan loop je al snel tegen de data beperking aan.

Hoe snel is gratis VPN?
Veel aanbieders bieden zowel gratis als betaalde versies aan. Nu denk je misschien; “Waarom zou ik nog voor de betaalde versie gaan?” Bijvoorbeeld omdat deze betaalde versie voorrang krijgt qua snelheid op de niet betaalde versie. Is jouw doel bijvoorbeeld het streamen van films of televisie vanuit een andere locatie dan wordt het heel vervelend dat deze continu onderbroken wordt. Zeker als je weet dat je met de betaalde versie wel kan doorkijken zonder onderbrekingen.

Is gratis VPN wel veilig?
In het verleden is vaak gebleken dat de gratis VPN diensten de plank compleet misslaan en helemaal geen veilige verbinding aanbieden. Terwijl jij denkt veilig en anoniem te zijn, zijn jouw persoonlijke gegevens alsnog zichtbaar voor iedereen. Dan zijn er ook nog de gratis VPN diensten die kwaad willen en juist aan jouw informatie willen komen. Je telefoon of laptop wordt besmet met spyware en voor je het weet zijn al jouw gegevens openbaar en worden ze voor de verkeerde doeleinden gebruikt. Niet het idee waarvoor je überhaupt VPN wilde toch?

In veel gevallen is het gebruik maken van gratis VPN een geval van goedkoop is duurkoop. Wij raden dan ook aan om altijd gebruik te maken van een betaalde variant. Veel aanbieders bieden wel een gratis proefperiode aan zodat jij een goed idee en inzicht krijgt hoe hun dienst werkt. Dit is uiteraard wel een goede manier om VPN gratis uit te proberen.

We hielpen afgelopen maand 1,893 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken