UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

DMCA omzeilen met meerdere providers

Geplaatst op: 1 augustus 2014

Ook wij hebben steeds vaker last van bestanden die we niet meer kunnen downloaden. Wij
baalden hiervan en zijn op zoek gegaan naar een manier om zoveel mogelijk bestanden toch compleet binnen te halen.

Oplossing: meerdere pakketten afnemen bij providers met verschillende backends.

Usenetproviders werken met een 'backend' dit is de database waar de informatie vandaan wordt gehaald. Er zijn een aantal grote backends waar de grote providers bij aangesloten zijn en providers met kleinere backends. Door drie accounts te nemen bij verschillende providers met verschillende backends heb je de grootste kans om een bestand compleet binnen te halen en omzeil je de DMCA blokkade zo goed mogelijk die wordt opgelegd op populaire bestanden.

Hoe wij het opgelost hebben:

Actieve server
Wij gebruiken een pakket van Extremeusenet als actieve server.

Reserve server
Als reserve gebruiken we een goedkoop pakket van Usenetbucket.

Optionele server
Als laatst mogelijke backup gebruiken we een block account van Cheapnews.

Het lijkt wat overdreven om drie pakketten af te nemen maar hiermee haal je wel alles uit usenet wat mogelijk is en zo duur is het niet. Wanneer je een pakket neemt van 60MB bij ExtremeUsenet, een pakket van 10MB bij Usenetbucket ben je voor 10.95 per maand klaar. De eerste maand komt hier nog wel een block account bij Cheapnews dit kost de eerste maand tien euro extra voor 25 GB.

Hiermee gaan je main downloads via Extremeusenet het snelst, als het op de backend van Extreme niet te vinden is wordt het met 10MB van de backend van Usenetbucket gehaald. Als laatste mogelijkheid wordt de backend van Cheapnews gebruikt.

Belangrijk
Vergeet niet om alle drie de servers in te stellen bij SABnzbd. Zie hiervoor de handleiding van SABnzbd. Wanneer een NZB bestand wordt ingeladen kijkt SABnzbd eerst of het via de hoofdserver te downloaden is. Daarna kijkt SABnzbd naar de tweede server en daarna de derde server. Wanneer het bestand op alle drie de bestanden niet te vinden is doet het programma niks.

Het is helaas niet zo dat hiermee alle bestanden gedownload kunnen worden. Het is belangrijk om altijd te kijken naar backuplinks in de comments of alternatieve bronnen te gebruiken.

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken