UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Hoe kan ik sneller downloaden?

Geplaatst op: 18 februari 2021

Je kent het probleem wel, jouw internet provider belooft je een downloadsnelheid van 200mbit. Echter wanneer je begint met het downloaden van een film start hij netjes rond de 200mbit en al gauw zakt de snelheid als een soort kaartenhuis in elkaar en blijft hij ergens stabiel hangen.

Waarschijnlijk download je dan via een WiFi verbinding, draadloos zoals tegenwoordig de meeste apparaten. Echter is een WiFi signaal heel makkelijk te verstoren, dit kan al verstoord worden door dikke muren of andere apparaten zie signaal uitzenden.

Wil jij het maximale uit jouw internet verbindingen halen qua downloadsnelheid? Dan kun je het beste kiezen voor een bekabelde verbinding. Dit doe je met een UTP kabel, hierbij is het dan wel verstandig om minimaal voor een CAT 5e UTP kabel te kiezen of zelfs een CAT6 UTP kabel want hiermee kan er 1000mbit (1GBIT) per seconde over de kabel.

Je kunt UTP kabels kopen, zoals hier, waar de stekkertjes al aan zitten of waar je ze zelf nog op moet maken. Online verkopen ze standaard kabels van enkele meters lang, tot rollen van 500 meter lang als je je hele huis wilt voorzien van UTP kabels.

Welke UTP kabel is het beste voor mij?
Dat verschilt natuurlijk wat voor snelheid je wilt kunnen behalen over de internet kabel. De kabels die tegenwoordig nog verkocht worden zijn minstens Cat5e kabels, deze hebben al de mogelijkheid tot 1000mbit (1Gbit) per seconde, en zijn voor de meeste huishoudens voldoende. Ben je echter iemand die het liefst voorbereid is op de toekomst? Kies dan voor Cat6a, daarmee kun je 10.000mbit per seconde aan data aan over één enkele kabel.

Wil je echt geen kabels trekken? Kijk dan hoe je je WiFi signaal kunt verbeteren
Er zijn verschillende stappen die je kunt proberen te ondernemen om je WiFi snelheid te verbeteren, echter blijven wij er wel bij dat UTP kabels de beste oplossing zijn!

Tip 1: Verplaats je router / modem
Grote kans dat bij jou de router in de meterkast of in de hoek van de kamer staat. Dat is niet raar want er zijn weinig mensen waarbij de router in het midden van de woonkamer staat. Ondanks dat het er misschien wat vreemd uit zou zien, is dit wel de ideale plek. De plaats van je router kan namelijk grote verschillen in snelheid veroorzaken. Probeer je router eens van zijn vertrouwde plaats te halen. Het kan zijn dat dit een positief effect heeft op je download snelheid.

Tip 2: Kies voor een Wifi versterker
Een andere optie om zonder kabels jouw download snelheid te verbeteren  is het gebruik van een WiFi versterker, zoals de naam het wellicht al verklapt versterkt deze het signaal. Hierdoor is het mogelijk om een stabielere verbinding te vormen waardoor je ook meer snelheid kunt behalen met downloaden. 

Tip 3: Kies voor internet via het stopcontact
Ja, je leest het goed. Via zogenaamde Powerline adapters kun je het internet signaal vanaf jouw internet modem naar het stroomnetwerk zetten. Vervolgens kun je uit ieder stopcontact in huis weer internet halen door daar een Powerline adapter in te steken. Vanuit de Powerline adapter ga je vervolgens met een UTP kabel naar jouw laptop of computer. De snelheid en eventueel snelheidsverlies verschilt heel erg per woning,  gooi de doos dus niet direct weg als je ze aanschaft want het is geen zekerheid tot succes!

We hielpen afgelopen maand 1,911 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken