UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

NZB bestanden zoeken

Op Usenet worden elke dag enorme hoeveelheden bestanden geüpload. Dit gebeurt in verschillende nieuwsgroepen zoals alt.binaries.nl en alt.binaries.divx. Veel makkelijker is het om gewoon de NZB file te zoeken van bijvoorbeeld het bestand die je wilt downloaden.

Wat is een NZB bestand?

NZB bestanden zijn een soort gebruiksaanwijzing voor cliëntprogramma’s zoals SABnzbd. Met een NZB bestand weten deze programma’s precies wat er gedownload moet worden.

Waar kan ik deze bestanden vinden?

Wij van usenetvergelijker raden SpotLite aan. Het is een lichte applicatie waarmee je gemakkelijk NZB bestanden kan vinden en downloaden. SpotLite is te downloaden via deze link.

Na het downloaden moet je het programma uitpakken en de setup aanklikken. De installatie spreekt voor zich.

Na het installeren start SpotLite op. Je moet eenmalig het volgende scherm invullen:

Bij server adres moet je het adres van je usenet provider invullen. Verder moet je de gebruikersnaam en wachtwoord van je usenet provider invullen. Ook de optie SSL ondersteuning kan je hier gebruiken. Gebruik dit alleen als je account SSL ondersteunt.

Hierna start SpotLite automatisch op. In SpotLite kan je makkelijk zoeken in het zoekvak. Als je een Spot gevonden hebt kan je rechtsboven de spot downloaden door op dit logo te klikken:

Waarom SpotLite?

SpotLite haalt de spots ook van de verschillende NZB zoekmachines, maar de spots worden wel gecontroleerd door andere gebruikers. De zoekmachines bieden deze optie niet en bevatten dan ook veel bestanden die gevaarlijk zijn voor je computer. Wil je zeker zijn dat je alleen goede bestanden binnenhaalt? Gebruik dan SpotLite.

We hielpen afgelopen maand 1,892 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken