UsenetVergelijker
Bespaar jezelf veel tijd en geld Bespaar jezelf veel tijd en geld
Vergelijk eenvoudig alle providers Vergelijk eenvoudig alle providers
100% onafhankelijk, altijd actueel 100% onafhankelijk, altijd actueel

Wat betekent de overname van Ziggo voor usenet?

Geplaatst op: 31 januari 2014

Waarschijnlijk heb je het al gehoord: UPC gaat Ziggo overnemen. Dit zorgt ervoor dat de naam UPC waarschijnlijk gaat verdwijnen in Nederland en dat het bedrijf verder gaat als Ziggo.

Liberty Global

Met deze overname kan het bedrijf maar liefst 90% van de klanten in Nederland bedienen. Het bedrijf dat Ziggo overneemt is de Amerikaanse partij Liberty Global. Op dit moment is Liberty Global ook aandeelhouder in UPC. Amerikanen hebben het over het algemeen niet zo op vrije internettoegang en spioneren er graag op los. Hierdoor wordt de data na de overname minder veilig. Hiermee komt anoniem downloaden op internet in gevaar. Op dit moment heeft Ziggo een usenetdienst wat er in de toekomst gebeurt met deze dienst is op dit moment nog niet duidelijk.

SSL

Wat wij aanraden is om altijd te downloaden met een veilige SSL verbinding, veel providers bieden deze dienst gratis aan in hun pakketten. Providers die SSL aanbieden zijn gemakkelijk te vinden met onze vergelijker.

Het blijft nog even afwachten of de overname ook daadwerkelijk doorgaat, hier komt begin maart pas duidelijkheid over. Omdat het een grote overname is moet die eerst worden goedgekeurd, als de overname doorgaat is het de grootste in de Nederlandse tech-industrie en zal voor veel klanten gevolgen hebben.

We hielpen afgelopen maand 2,230 bezoekers met een goedkoop usenet pakket Start met vergelijken